Shell investerar i ett brittiskt gasfält

Satsningen sker i Jackdaw-fältet i den engelska delen av Nordsjön, efter att de brittiska myndigheterna gav tillstånd att bygga ut i området tidigare i år. Foto: Shell

Nyligen undertecknade Shell ett investeringsavtal som syftar till att utveckla gasproduktionen vid det engelska Jackdaw-fältet i Nordsjön, skriver företaget i ett uttalande.

Shell kommer att hjälpa till att bygga en plattform som kommer att kopplas till redan befintlig infrastruktur med anslutningar till Shells befintliga Shearwater gasnav.

Okänd summa

Investeringen görs genom Shell U.K Limiteds dotterbolag BG International Limited. Bolaget uppger inte hur stor mängd pengar Shell har planerat att investera. Men det är en del av Shell U.K:s bredare strategi att investera någonstans mellan 20 och 25 miljarder pund i det engelska energisystemet under decenniet.

Gradvis utfasning av gas

Shell har en ägarandel på 74 procent i fält, medan One-Dyas E&P sitter på de sista 26 procenten. BG Group köptes av Royal Dutch Shell i februari 2016.

Gasprojekt som Jackdaw ska se till att den övergripande utfasningen av gas från engelsk produktion i Nordsjön sker gradvis och inte för snabbt, samtidigt som energiomställningen sker, skriver Shell i tillkännagivandet.