Ramirent i avtal med Maskinentreprenörerna

Maskinentreprenörernas 4000 medlemmar får tillgång till Ramirents hela utbud av hyrmaskiner genom ett nytt avtal. Foto: Ramirent

Ramirent och Maskinentreprenörerna, ME, har i dagarna slutit ett avtal, som ger drygt 4000 företag inom mark- och anläggning tillgång till Ramirents hela utbud av hyrmaskiner och utrustning till förmånliga priser. Avtalet löper på två år.

– Intresset för att hyra maskiner och utrustning växer kraftigt bland våra medlemmar vilket ökar behovet av rikstäckande uthyrare. Ramirent har med sitt breda sortiment och drygt 80 kundcenter över hela landet goda förutsättningar att täcka våra medlemmars behov, säger Lars Hemmingsson, chef branschservice och utvecklingsansvarig ME inköp.

Maskinentreprenörerna är en bransch- och arbetsgivarorganisation som företräder drygt 4000 medlemsföretag inom mark- och entreprenad. Här finns allt från enmansbolag till företag med flera hundra anställda. Årligen hyr deras medlemmar bygg- och anläggningsmaskiner för 50-70 miljoner kronor. Många ställer höga krav på klimatsmarta maskiner, vilket ligger helt i linje med Ramirents vision att bidra till en mer hållbar bransch.

– Vi är oerhört glada för det här avtalet och ser fram emot att möta flera nya kunder. Att vi dessutom kan tillgodose deras höga miljökrav, känns extra bra. Idag är cirka 85 procent av Ramirents uthyrningsprodukter helt fossilfria, säger Poul Skehammar, KAM-chef på Ramirent.

Det nya avtalet börjar gälla från nu och löper under två år. I avtalet har man förhandlat fram extra förmånliga priser för maskiner och produkter som passar medlemsföretagens verksamheter. Det handlar om allt från grävmaskiner till markvibratorer men även skyltar och vägskyltar som levereras av Ramirents dotterbolag Rentsafe.