VDA: Mässan IAA Transport startar andra dagen med temat ”Infrastruktur”

Impression från senaste IAA-mässan. Utställare på årets IAA TRANSPORTATION i Hannover kan för första gången gestalta sin monter klimatneutral tack vare mässans samarbetspartner myclimate. | Foto: VDA

Från och med den 20 till 25 september kommer IAA TRANSPORTATION i Hannover att presentera trender och innovationer inom området kommersiella fordon, logistik och transport.

En viktig del av det nya eventkonceptet är de fyra temadagarna som en del av IAA-konferensen. Den tredje temadagen "Infrastruktur" kommer att äga rum i samarbete med Federal Association of Energy and Water Management e.V. (BDEW) den 22 september.

Vätgasladdningsinfrastruktur

Programmet för denna temadag är lika mångsidigt och omfattande som ämnet infrastruktur:

Å ena sidan kommer el- och vätgasladdningsinfrastrukturen för nyttofordon eller framtidens energiförsörjning att diskuteras. Även möjligheterna med kombinerade transporter kommer att visas på en utomhusareal. Talarna har en nationell och internationell bakgrund och representerar näringsliv och politik.

Bland deltagarna finns Dr. Sigrid Nikutta, styrelseledamot Freight Transport, Deutsche Bahn AG & CEO, DB Cargo AG, Stephan Krenz, styrelseordförande, Die Autobahn, Andreas Follér, hållbarhetschef, Scania, och många andra beslutsfattare från välkända företag som Air Products, Amazon Web Services, Robert Bosch GmbH, bp, Linde Hydrogen FuelTech GmbH, Siemens Smart Infrastructure, Ballard eller ABB E-mobility.

Bränslecellsbaserade kommersiella fordon

Flera lösningar är fortfarande på gång när det gäller omvandlingen inom transportsektorn, framför allt batterielektriska och bränslecellsbaserade kommersiella fordon. Det återstår att se vart resan tar oss. En sak är säker: Precis som med personbilar kommer det också att finnas en ny sektor som kopplar samman med energiindustrin inom transportsektorn, eftersom den inte bara levererar den energi som krävs, utan också bygger den nödvändiga infrastrukturen, säger Andrees Gentzsch, medlem i BDEW:s verkställande styrelse.

VDAs VD Jürgen Mindel på den gemensamma temadagen på IAA TRANSPORTATION:

- Vi är glada över att BDEW har gått med på att sponsra temadagen "Infrastruktur". Med ämnesdagarna på IAA TRANSPORTATION vill vi diskutera möjligheter och utmaningar som berör oss inom alla sektorer – som kombinerade transporter eller laddinfrastruktur, ett ämne som är viktigt inte bara för fordonsindustrin.

Tankesmedja

De enskilda temadagarna blir därmed en viktig tankesmedja för framtida dialog inom transport- och logistikbranschen.

Som en del av IAA-konferensen, en del av IAA TRANSPORTATION, samarbetar den tyska fordonsindustrins sammanslutning (VDA) med ledande branschorganisationer för att diskutera gemensamma möjligheter och utmaningar. Ytterligare information om IAA-konferensen finns i IAA Newsroom på iaa-transportation.com/de/newsroom.

Pressmeddelande VDA