Inzile bygger ny produktionsanläggning i Spanien

Produktionen av lastbilen Pro4 kommer att bli kvar på Inziles anläggning i Västervik. Foto: Inzile

Styrelseledamoten Juan Carlos Del Rio tar över som vd för Inzile med omedelbar verkan. Juan Carlos Del Rio har en internationell bakgrund med en bred och gedigen erfarenhet från de amerikanska finansmarknaderna. Hans främsta uppdrag kommer att vara att utöka den internationella verksamheten för Inzile-gruppen, med särskilt fokus på QEV Tech Holding, som kommer att döpas om till EVI Mobility.

Juan Carlos del Rio kommer att förbli ledamot av styrelsen. EVI Mobility kommer att utveckla en ny anläggning för produktion, montering och marknadsföring av EVI-fordon, Inziles nya plattform, som kommer att tillverkas i Spanien, på grund av kostnadseffektivitet och de höga befintliga europeiska och spanska subventionerna.

QEV Technologies har nyligen tilldelats en subvention på 105 miljoner euro från European Electromobility Program, varav merparten inte är återbetalningsskyldigt.

Produktionen av den elektriska lätta lastbilen Pro4 kommer att finnas kvar på Inziles anläggning i Västervik, Sverige. Måns Sjöstedt kommer, utöver sitt nuvarande ansvar som vd för Inzile Sverige att vara operativ chef för bolaget internationellt.