Konecranes levererar RTG-kranar för 20 miljoner euro till Spanien

Cosco Sjipping köper 11 RTG-kranar av Konecranes. Foto: Konecranes

Terminaloperatören Cosco Sjipping Ports Terminals, CSP, har beställt 11 Konecranes hybrida RTG-kranar. Sex av maskinerna kommer att användas i terminalen i Bilbao och fem i Valencia. Orderns värde uppgår till cirka 20 miljoner euro.

Ordern stöder CSP Spains hållbarhetsansträngningar och ökar produktiviteten vid terminalerna. Kranarnas hybriddrivning möjliggör upp till 50 procentig minskning i dieselbränslekonsumtion jämfört med konventionella RTG-kranar. Dessutom kommer kranarnas säkerhet och ergonomi stödas av Konecranes smarta funktioner.

– Denna beställning understryker styrkan i vårt utbud av hybrida RTG-kranar. Vi är stolta att få stöda CSP Spain i deras åtagande att utöka ekoeffektiviteten och produktiviteten”, säger Darryn Scheepers, Sales Manager EMEA på Konecranes Hamnlösningar.

Konecranes starka fokus på kunder och åtagande för affärstillväxt samt kontinuerlig förbättring gör bolaget till en ledare inom lyftindustrin. Detta understöds av investeringar i digitalisering och teknik samt av vårt arbete för effektivare materialflöden genom lösningar som stöder en koldioxidsnål ekonomi och främjar cirkularitet och säkerhet.