Twitter-grundaren Jack Dorsey kritiserar Musks agerande

Bilden visar Twitters huvudkontor i San Fransisco. Efter veckor av taktik var tiden äntligen kommen i april: Twitters styrelse accepterade Elon Musks uppköpsbud på 44 miljarder dollar för plattformen. Musk, som har blivit en rik och berömd entreprenör och innovatör genom sitt engagemang i företag som PayPal, Tesla, SpaceX och Starlink, meddelade då att han skulle avnotera tjänsten för kortmeddelanden när förvärvet var klart. Foto: Wikipedi Common Lic. Kredit: Runner1928

När miljardären Elon Musk tog över Twitter i slutet av oktober började det genast blåsa nya vindar i företaget. Musk sparkade omedelbart vd:n, hela ledningsgruppen och styrelsen och sedan fick hälften av företagets 7 500 anställda sparken.

Många arga uppsagda

De massiva uppsägningarna har gjort många förståeligt nog arga och resten av Twitters arbetsstyrka är också rädda för sin egen framtid.

People.com rapporterar att Twitter-grundaren Jack Dorsey har sett det lämpligt att be om ursäkt för situationen, om än på ett speciellt sätt.

- Jag förstår att många är arga på mig. Det är mitt ansvar varför människor befinner sig i den här situationen: jag blåste upp företaget för snabbt. Jag ber om ursäkt för detta, twittrade Dorsey.

Tar ansvar

Dorsey tar med andra ord ansvar för att Twitter har haft för många anställda, och det är därför Musk har svingat den stora yxan. Det som gör ursäkten ännu mer speciell är att Dorsey inte har jobbat på Twitter på ett år. Dorsey lämnade också sin plats i Twitters styrelse kort efter att Twitter accepterat Musks utköpserbjudande.

Bråk om namnbyte

Dorsey och Musk började också bråka på Twitter om Musks namnbyte.

Musk sa att hans mål är att göra Twitter till "den mest korrekta informationskällan" och att Twitter-användare får välja namnet.

För att sträva efter noggrannhet skulle Twitters Birdwatch-funktion, som utvecklats för att eliminera falsk information från Twitter, användas som hjälp.

Äcklad över namnet Birdwatch

Birdwatch låter frivilliga användare tagga tweets för ytterligare sammanhang. Om tillräckligt många av dessa användare tycker att en post som lämnats av någon annan är användbar, blir den posten offentlig för alla.

Musk vill dock döpa om Birdwatch till Community Notes eftersom han är äcklad över namnet Birdwatch.

Business Insider rapporterar att Dorsey svarat att Community Notes å andra sidan är "det tråkigaste Facebook-namnet".

Tvisten mellan Dorsey och Musk fortsätter.

Källa: Guardian