Utbyggt townhouse i sprakande färger i Brooklyn

sovrummet är väggar och snickerier inmålade i samma blå kulöt. Träsänggaveln samt överkastet ger en robust karaktär.

Detta utbyggda townhouse ligger ett stenkast från Gowanus Canal i trendiga Carroll Gardens i  Brooklyn, New York. En familj på fyra – ett par som båda arbetar inom förlagsbranschen samt deras två döttrar - bodde i huset i tio år innan de bestämde sig för att bygga ut sitt kök och skapa större rum åt sina döttrar.

Översättning och redigering: Simon Matthis

bild
Gästtoaletten präglas av djärva, livfulla färger, mönster och texturer. Detaljer med koboltfärgade rör, kranar och tvåldispenser speglar det lekfulla hemmet.

En primär drivkraft i planeringen av tillbyggnaden handlade om att ge ett befintligt praktmagnoliaträd tillräckligt med ljus, rot- och takutrymme för att det skulle må bra när tillbyggnaden var klar. Finishen präglas av livfulla färger, mönster och texturer samt mysiga skrymslen och vrår.

Vardagsrumsgolvet öppnades upp och designades med inbyggda funktioner för att addera förvaringsutrymmen, samtidigt som ljus och siktlinjer bibehölls. En ombyggd vägg vid entrén gav extra utrymmen för böcker, skor och nycklar på ena sidan och böcker på den andra. Den befintliga trappan reparerades och byggdes om så att den nu sträcker sig runt en breddad öppning till andra våningen.

 

bild
Mycket i ombyggnadsprojektet har handlat om att ge den befintliga praktmagnolian tillräckligt med ljus och plats för att kunna växa vidare.
bild
Vid entrén har man platsbyggt en praktisk väggförvaring, som ger extra förvaringsutrymmen för böcker, skor, väskor och nycklar.

En skräddarsydd Bower Studio-spegel hänger över den befintliga vedeldade spisen i marmor. Köket är inrett med skräddarsydda lack- och granskåp i en varm ton som matchar de rustika furugolven. Matsalen ligger i tillbyggnaden och har en fönsterbänk med utsikt över bakgården.

Andra våningen öppnades upp vid trappan för att låta ljuset sila ner till första våningen. Den ursprungliga ledstången byggdes om för att passa den nya öppningen. Golvet är av vitkalkad kärnfuru från Hudson Flooring. Samma kärnfuru återfinns i korridorens tak och i takfönstret.

En ny trappa av stål och trä leder från vardagsrummet ner till trädgården.

På trädgårdsnivå håller ett skräddarsytt hängbrädesystem vid ingången ordning på familjens fritidsutrustning.

bild
Matsalen ligger i tillbyggnaden och har en djup sittvänlig fönsterbänk med utsikt över bakgården. Även taket har fått en spännande struktur.
bild
Vardagsrumsgolvet öppnades upp och designades med inbyggda funktioner för att addera förvaringsutrymmen, samtidigt som ljus och siktlinjer bibehölls.

På den här nivån har dessutom ett litet kök inretts för trädgårdsaktiviteter, komplett med myntformad kakel på väggarna, en skräddarsydd kärnfuruhylla och en filtgardin för att skärma av utrymmet för gästerna. Till vardags fungerar det som hemmakontor för maken. Här finns också ett badrum med grönt Zellige-kakel och ett nedsänkt loungeutrymme med Clé-cementplattor som leder ut mot bakgården. Inredningsföretaget designade trädgården med en terrass klädd med granitkeramik som viker sig runt magnoliaträdets bas. Plattor av granitkeramik leder till en annan terrass på baksidan, kantad av en bänk i cederträ.

 

bild
En mysig inbyggd bänk av cederträ finns på baksidans terrass.

Dåliga markförhållanden och hög grundvattennivå gjorde det nödvändigt att påla utbyggnaden. En arborist konsulterades för att fastställa storlek och placering av utbyggnaden, däcket och trädgårdsterrassen, och en växtkonsult anlitades för att hjälpa till med att välja ut lämpliga inhemska arter för trädgården.

bild
Köket är inrett med skräddarsydda lack- och granskåp i en varm ton som matchar de rustika furugolven.
bild
Trappans sidor har ett spetsliknande mönster i glaset.
bild
Det blå temat går igen i det ena av barnens rum. Väggen med det välvda taket och infällda platsbyggda bokhyllor som livar skapar en mysig och ombonad känsla. 
bild
I det andra rummet är väggen också välvd, Med svalor som flyger hela vägen upp genom taket. Fondväggen går i regnbågens alla färger.
bild
På markplan är det ett nedsänkt loungeutrymme med Clé-cementplattor. Till vardags fungerar utrymmet som hemmakontor.
bild
I det lite strama badrummet är kakel och klinker satta så det ger ett lekfullt och avslappnat intryck. Favoritkulörerna går igen även här.
bild
Vid ingången finns ett litet skräddarsytt hängbrädesystem som håller ordning på familjens fritidsutrustning.
bild
unt badkaret är väggarna satta med grönt Zellige-kakel.
bild
Vackert badrum med mörkare trä och kakel i aquagrönt och vit mosaik. Allt i spännande formationer.