Tar över hårt kritiserat solcellsföretag

Energihems tidigare kunder kan nu förvänta sig leverans efter konkursen. Arkivbild

Det är Bragnum Invest som går in och tar över Energihems verksamhet med solpaneler. Verksamheten ska skötas i det nystartade bolaget Nya Energihem Norden. En del av Energihem i Sveriges verksamhet har räddats efter konkursen.

– Cirka 55-65 personer kommer att erbjudas nya anställningar och många kunder kommer nu få sina beställningar färdigställda, säger konkursförvaltaren Anna Grahn, till Sundsvalls tidning.

Under företagsrekonstruktionen som inleddes i somras lyckades Energihem i Sverige minska sina kostnader rejält och när de nya ägarna går in med nytt kapital tror man att företaget återigen ska bli lönsamt på sikt.

Det betyder att knappt hälften av de 130 anställda på Energihem kommer att erbjudas nytt jobb på Nya Energihem Norden. Även många kunder, som har betalat tusentals kronor i förskott för produkter de ännu inte fått motta kan nu förvänta sig leverans.

– Det gäller solel- och fönsterkunderna som nu ska få sina beställningar färdigställda, säger Peter Wahlberg som går in som tillförordnad företagsledare i bolaget, enligt ST.