UITP-konferensen samlar alla transportslag i Barcelona från 4 till 7 juni

På konferensen i Barcelona samlas 1 600 medlemsföretag som ger tillgång till 18 000 kontakter från 99 länder. Foto: UITP

Nu är det bara en kort tid kvar tills dörrarna slår upp för årets stora persontrafikkonferens UITP i Barcelona. Detta är en årlig konferens med fullt fokus på att förbättra den vardagliga kollektivtrafiken runt om i världen.

UITP Global Public Transport Summit är världens största evenemang tillägnad hållbar mobilitet som samlar alla transportslag, branschmyndigheter och operatörer, samt utställare.

Under de fyra dagar konferensen pågår blir det en föreläsningsserie med diskussioner och paneldebatter som kan sätta riktlinjer och hjälpa till på vägen mot en mer hållbar kollektivtrafik. Dessutom planeras en omfattande utställning där deltagarna kan ta en titt på vad som finns på marknaden idag och vad som komma skall vad gäller olika persontransportlösningar.

En bra stad att studera kollektivtrafik

Förutom att Barcelonas huvudstad är känd för sin briljanta arkitektur och konstmuseer, gyllene stränder och välsmakande mat och vin, utmärker sig Barcelonas huvudstad i kollektivtrafik och är engagerad i miljö, hållbar mobilitet och sociala frågor.

UITP, International Association of Public Transport, är en passionerad förkämpe för hållbar stadsmobilitet och det enda världsomspännande nätverket som samlar alla kollektivtrafikslag. Den har 1 600 medlemsföretag som ger tillgång till 18 000 kontakter från 99 länder. Medlemmarna är kollektivtrafikföretag och myndigheter, beslutsfattare, forskningsinstitut samt kollektivtrafik- och servicebranschen.

Källa: UITP Global Public Transport Summit