Gör dina CNC-bearbetningsprojekt till en succé med tillverkning on-demand

Xometry är den revolutionerande lösningen för tillverkning av maskinbearbetade delar.

Det ideala scenariot för de flesta företag och entreprenörer är att kunna få fram tillverkade delar inom en rimlig tidsram. Men det är inte ovanligt att man behöver vänta en vecka eller två för en offert och sedan skicka emails fram och tillbaka för att klargöra projektets detaljer - för att inte nämna den tid det tar att producera. Det finns dock ett effektivare sätt att skaffa offerter och beställa helt anpassade delar.

Xometrys revolutionerande omedelbara offertverktyg ger dig en offert för CNC-bearbetning på bara några sekunder. Ladda bara upp dina CAD-modeller direkt till den säkra plattformen och välj bland en rad tillverkningsalternativ.

Ett automatiserat system designat av experter
Genom att använda de senaste metoderna för maskininlärning baserat på neuronnät har Xometrys ingenjörsteam utvecklat en pris- och leverantörsalgoritm för tillverkningen av skräddarsydda delar. Systemet beräknar tusentals datapunkter för att ge användaren en omedelbar offert till det mest konkurrenskraftiga priset som finns.

När CAD-filerna i 3D-format säkert har laddats upp till plattformen analyserar de geometrialgoritmerna filerna precist för att rendera designuppgifter för tillverkningen och utvärderar delarnas komplexitet. De här algoritmerna är baserade på sättet som maskinister analyserar en dels design och är resultatet av ett kontinuerligt samarbete mellan Xometrys expertmaskinister och det matematiska geometriteamet.

De sistnämnda extraherar matematiska resultat av den här kunskapen för att uppnå maximal snabbhet, effektivitet och precision för den automatiserade bearbetningskostnaden.

Ett starkt tillverkningsnätverk i Europa
Men den här omedelbara offertplattformen skulle inte finnas utan ett stort och kraftfullt nätverk av tillverkare över hela Europa. När en kund bekräftar en order så aktiveras hela Xometry-systemet. Plattformen beräknar data från över 2 000 certifierade partners för att konsekvent leverera snabba ledtider och konkurrenskraftiga priser.

Xometry erbjuder en rad olika tjänster för CNC-bearbetning online för tillverkning av delar med allt från prototypframställning till massproduktion:

●    CNC-fräsning: CNC-maskiner med 3, 4, 5, 6, och 7 axlar
●    CNC-svarvning: 2-axlade svarvar, svarvar av schweizisk typ
●    CNC-borrning: vertikala, horisontella och radiala pressar

Xometry låter dig välja bland över 30 material för dina CNC-bearbetningsprojekt (aluminium, stål, rostfritt stål, koppar, titan, polymerer) och erbjuder en rad ytbehandlingar (anodisering, passivisering, pulverlackering, nickel- och kromplätering, polering, glödgning och mer).

Vid sidan av CNC-bearbetning erbjuder Xometry även tjänster för produktion av metallplåtsdelar (skärning genom laser, plasma och vatten), 3D printing (SLS, FDM, SLA, MJF, carbon DLS, DMLS och polyjet), och formsprutning med över 60 olika material.

Den perfekta lösningen för alla industrier Xometry samarbetar med en rad olika kunder över hela Europa, från nystartade företag till Fortune 100-företag som Bosch och BMW. Företaget erbjuder även sina kunder anpassade tillverkningstjänster till privatpersoner för alla typer av projekt.

En apparat som bekämpar Covid-19
Paul Byrnes projekt är ett utmärkt exempel. När covid-19-pandemin bröt ut i januari, 2020 skapade den brittiska ingenjören en ny apparat för att bekämpa viruset. Han utvecklade ett filtersystem som heter Viralink®, som designades för att rena luften och eliminera patogener till 99%.

För att göra det vände han sig till Xometry-plattformen: “Det var viktigt för mig att hitta en pålitlig europeisk leverantör. Nu kan jag beställa alla delarna jag behöver för att tillverka Viralink från ett och samma ställe. Ingenjören beställer CNC-metalldelar online från Xometrys hemsida, och får de färdiga delarna levererade inom några veckor. Han behöver bara montera dem. “Jag gjorde mitt jobb som ingenjör, Xometry gjorde sitt som leverantör -nu kan vi bekämpa den här hemska pandemin tillsammans,” säger Byrne.

En barndomsdröm förverkligades med CNC-bearbetning

Eric Cunha är en pensionerad ingenjör som har spenderat hela sin karriär inom kärnforskningsområdet. När han under coronapandemin fick möjlighet att spendera mer tid med barnbarnen bestämde han sig för att beställa saknade delar från ett schackbräde som han hade börjat skapa för femtio år sedan. Han skapade designer och hittade all information som han behövde på Xometrys hemsida: “När jag gick in på hemsidan insåg jag omedelbart att Xometry hade de resurser för CNC-bearbetning (svarvning och fräsning) som jag behövde för att göra mina delar, till och med för de mer komplexa delarna som riddare.”

När 3D-designerna var bekräftade av Xometry började produktionen. Eric Cunha fick inom kort delarna levererade, en upplevelse som han beskriver som “fläckfri”, och till ett oslagbart pris. “Det är här som Xometrys styrka ligger: nätverket och förmågan att få delarna bearbetade av det bäst lämpade företaget till attraktiva priser,” säger ingenjören.

Så får du en offert online
För att få en omedelbar offert, ladda bara upp dina CAD-filer till Xometry-plattformen och välj de tillverkningsalternativen du önskar. När din offert är klar kan du placera din order och få dina CNC-bearbetade delar eller andra anpassade delar inom 2-4 veckor.
Vårt team finns alltid tillgängligt för att ge råd och stötta under varje steg i ditt projekt, och säkerställer att du klarar deadlines samt att delarnas kvalitet är genomgående utmärkt.

Behöver du CNC-bearbetade delar? Svarvning eller fräsning? Kontakta Xometry nu på info@xometry.eu.