Banktoppmöte i skalvdrabbat Marrakech

Mosa'ab Elshamy/AP/TT: En del av invånarna i området kring Marrakech i Marocko måste bo i tält sedan deras hem förstörts i jordskalvet den 8 september, där omkring 3|000 människor miste livet. Men Världsbanken och Internationella valutafonden har beslutat att genomföra sitt årliga toppmöte som planerat i Marrakech den 9-15 oktober.

Världsbanken och Internationella valutafonden (IMF) kommer att hålla sitt årliga möte i Marrakech i Marocko i oktober, som planerat. Detta trots att staden och stora områden runt den och i landet drabbades hårt i jordbävningen den 8 september.

Minst 3 000 människor miste livet och många skadades när det kraftiga jordskalvet inträffade och hus rasade samman.

I ett uttalande säger de båda institutionerna att de sedan skalvet har arbetat intensivt tillsammans med de marockanska myndigheterna för att reda ut om det är möjligt att hålla det sedan länge planerade mötet i staden den 9-15 oktober. Svaret är, enligt uttalandet, att det går, utan att det hindrar hjälp och återuppbyggnad och med respekt för drabbade och invånare.

"I denna svåra tid så tror vi att årsmötet innebär en möjlighet för det internationella samfundet att visa sitt stöd för Marocko och dess befolkning", framhåller Världsbanken och IMF.