Terminalträngsel vid DCT Gdansk Baltic Hub-terminalen

På grund av trängseln i Gdansk hamn kommer importgods att omdirigeras. Foto: DCT Gdansk Baltic Hub, pressfoto

Höga nivåer av trängsel på terminalen i Gdansk utgör för närvarande en utmaning för alla som utnyttjar hamnen för transporter. A.P. Moller-Maersk har infört beredskapsplaner för att hålla kundförsörjningskedjan så smidig som möjligt.

En del av dessa åtgärder är att omdirigera importgods bort från Gdansk för att lindra trycket. Därför meddelar vi att importgods bokat på L02- och L03-tjänsterna kommer att lossas vid den närliggande hamnen i Gdynia tills vidare, tills yard-density i Gdansk stabiliseras.

Nödvändiga åtgärder

- Vi förstår att situationen kan påverka våra kunders verksamhet, men vi är fast beslutna att minska förseningar och flaskhalsar. Var försäkrad om att dessa åtgärder har noggrant övervägts med tanke på våra kunder och den globala försörjningskedjan, meddelar A.P. Moller-Maersk och tillägger:

- Ytorna på hamnen i Gdynia är begränsade, så vi ber vänligt våra kunder att hämta sina containrar så snart som möjligt efter lossning. Detta kommer att möjliggöra att vi fortsätter att omdirigera framtida L02- och L03-tjänsters gods bort från Gdansk och på sikt minska trycket på terminalen.

Källa: A.P. Moller-Maersk