Flera inställda tåg på grund av hög sjukfrånvaro

VR upplever en betydande ökning av sjukanmälningar bland lokförare och tågvärdar. Foto: VR

VR Sverige, operatören för Tåg i Bergslagen sedan 10 december, har fått ställa in flera avgångar på grund av hög sjukfrånvaro bland lokförare och tågvärdar. Problemen förväntas kvarstå de kommande dagarna, men åtgärder vidtas redan under helgen för att mildra konsekvenserna.

På grund av en betydande ökning av sjukanmälningar bland lokförare och tågvärdar har VR Tåg i Bergslagen varit tvungna att ställa in flera planerade tågavgångar.

"Precis som i övriga samhället har vi tyvärr flera lokförare och tågvärdar som har blivit sjuka och sjukanmält sig så sent att vi inte har hunnit hitta ersättare, säger Haris Habul, direktör för division Tåg hos VR Sverige AB. Vi beklagar det inträffade och arbetar intensivt för att hantera den rådande situationen. Tillsammans med Tåg i Bergslagen planerar vi att proaktivt ersätta vissa tågavgångar med buss för att frigöra mer personal och därigenom stärka vår operativa kapacitet under de närmaste dagarna. Tack för ert tålamod och förståelse medan vi arbetar för att lösa dessa utmaningar", avslutar Haris Habul.