Bookazinet Inventarios 13:e utgåva är här

Ett Compasso d'Oro-pris, en serie design- och konstutställningar på Poldi Pezzoli Museum i Milano, fotoutställningar vid Venedigs arkitektur- och konstbiennal och 26 porträtt av 13 internationella fotografer som tolkar Foscarinis lampor. Det är bara några av de många erkännanden och milstolpar som uppnåtts av bookazinet Invantario – en unik publikation av Foscarini. Åtta år efter lanseringen släpper Inventario nu sin trettonde utgåva.

”Projektet handlar om att följa fria vägar utan att behöva svara mot någon eller något. Och Foscarini har verkligen gett oss fria händer. Inventario är en universell plattform för nyheter, forskning och innovation”, förklarade bokens konstnärlige ledare Beppe Finessi i samband med att den första utgåvan presenterades i augusti 2010.

”I Inventrio talar vi inte om Foscarini. Inventario fungerar som en talesman för våra värderingar – en försiktig nyfikenhet på framtiden, med glädjen att uppleva innovation, i sann Foscarini-anda”, säger Carlo Urbinati, Foscarinis grundare och ordförande.

I bookazinet tolkas Foscarinis lampor av internationellt erkända fotografer. Inventario använder också originalbidrag från kritiker som berättar om världens design ur olika synvinklar. Utmärkande för Inventario är ”förmågan att sammanfatta viktiga kulturella problem på ett enkelt sätt”, enligt motiveringen bakom designpriset ADI Compasso d'Oro.

”När vi började kunde jag aldrig föreställa mig att detta projekt skulle föra oss så här långt. Vi trodde att det skulle ha en begränsad livslängd och trodde att ett sådant experimentellt format, av sin natur, bara skulle hålla en viss tid. Men Inventario har vuxit. Vi fortsätter att tro på det här projektet, och tänker därför expandera och berika det vidare”, säger Carlo Urbinati.

Om vad som väntar i framtiden säger Carlo Urbinati:
”Det återstår att se, men Inventario kommer att fokusera på intressant innehåll, ett öppet sinne och innovation. Och, som alltid, kännetecknas av oberoende och den värdefulla och sällsynta tillgången till verklig trovärdighet.”