Gratis fordon till vårdpersonal

WeFightCovids initiativ med gratis bilar och motorcyklar till vårdpersonal växer och nu ansluter Volvo Cars och BMW Group med ytterligare 225 fordon. Efterfrågan är stor och den senaste veckan har över 200 bilar och ett antal motorcyklar lånats ut runt om i landet. I samarbete med Volvo Cars, BMW Group, Yamaha Motor, Hertz, OKQ8, Sixt och Volvo Car Mobility M finns det nu 425 fordon till förfogande för vårdpersonal, med mål att ytterligare skala upp så länge behovet finns.

– Vi ser i nuläget att behovet är stort och initiativet med gratis bilar välkomnas av hårt arbetande vårdpersonal. Med hjälp av bilarna kan de tryggt och säkert ta sig till och från sin arbetsplats - utan att riskera exponering av Covid-19 i kollektivtrafiken. Vi märker också att antalet inkommande förfrågningar från vårdpersonal ökar varje dag. Därför är vi extra glada över att nu välkomna Volvos Cars och BMW Grouptill samarbetet och deras bidrag med ytterligare 225 bilar, säger André Frisk på WeFightCovid. 

Initiativet innebär att personer anställda inom hälso- och sjukvården i hela landet erbjuds möjlighet att få tillgång till en bil från Volvo Cars, BMW, MINI, Hertz, OKQ8, Sixt eller Volvo Car Mobility M eller MC från Yamaha Motor och BMW Motorradtill och från arbetsplatsen. Vid resor med bil och MC behöver användarna inte betala trängselskatt.