Artscape skapar färgsprakande väggkonst

Artscape form i Östergötland engagerade 15 europeiska och svenska konstnärer som under en två veckors period har skapat storskaliga väggmålningar i Linköping, Mjölby, Motala och Åtvidaberg. 

Projektet genomfördes bland annat i samarbete med de deltagande kommunerna, Region Östergötland och AkzoNobel som via sitt varumärke Nordsjö bidrar med över 500 liter färg i det östgötska landskapet.

 

bild
Irene Lopez Leons kolibrir på en lägenhetsfasad. Foto: AkzoNobel/Mynewsdesk

 

Artscape vill kunna bidra med spännande och positiva kulturupplevelser för alla. Under sensommaren har Artscape samlat in förslag från de boende i Östergötland för flera så kallade medskapande konstverk och under dagarna har de boende i kommunerna bjudits in och bidragit till en mer färgrik miljö och glädjen av att skapa gatukonst på plats tillsammans med erfarna konstnärer.

”Att involvera allmänheten i våra projekt har alltid varit otroligt viktigt. Det är ett sätt för oss att förankra konsten i lokalsamhället och på sikt inspirera framtida konstnärer”, säger Daniel Wakeham, Artscape andra grundare.

 

bild

"Vårt engagemang i Artscape är alltid lika roligt och spännande”, säger Ann-Charlotte Linde, kulörchef på Nordsjö färg. Det är också ett sätt för oss att visa vad våra produkter kan användas till utöver att måla om där hemma”.

Höstens projekt bjuder på en bred mångfald av konstnärliga bakgrunder, stilar och kulörer. Från spanska Irene Lopez Leons neonlandskap och Londonbaserade Captain Kris expressiva färgpalett till mer intima och minimalistiska uttryck av bland annat holländska JDL och Stina Folkebrant från Borås.