Momentum Group förvärvar PW Kullagerteknik

Foto: Momentum Group

Momentum Group har via dotterbolaget Agera Industritillbehör AB tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Peter Wiechert Kullagerteknik AB, en specialist inom kul- och rullningslager. Tillträdet sker omedelbart och förvärvet.

– PW Kullagerteknik har 50 års erfarenhet av kul- och rullningslager främst inom högprecisionslager, så kallade Spindellager. Deras sortiment omfattar de flesta välkända varumärkena på marknaden sedan lång tid tillbaka. Bolagets breda kontaktnät över hela världen gör det möjligt att hitta exakt det som kunderna söker. Förvärvet stärker vår position inom området och tillsammans kommer får vi ett ännu starkare erbjudande till våra kunder, säger Johan Swedmark, vd på Agera i ett pressmeddelande.

PW Kullagerteknik grundades 2006 av Peter Wiechert. Bolaget är specialist inom kul- och rullningslager, men erbjuder även andra industriförnödenheter som tätningar och transmissioner, till en bred kundbas inom industrin. Verksamheten är belägen i Skarpnäck utanför Stockholm med lager och kontor, omsätter cirka 12 miljoner kronor per år och har 3 medarbetare.

PW Kullagerteknik kommer att drivas som ett självständigt dotterbolag inom affärsområdet Industry – i enlighet med Momentum Groups filosofi med decentraliserat affärsansvar.

– Vi kommer att göra vårt yttersta för att fortsätta utveckla den nära relationen med våra kunder, något som nu underlättas när vi tillsammans med Agera kan stärka vårt erbjudande och servicenivå, säger Peter Wiechert, grundare och ägare av PW Kullagerteknik.

 Momentum Group består av ett antal företag som är leverantörer av industrikomponenter, industriservice och andra relaterade tjänster inom industrisektorn.