Klarnas ordförande fredas av storägaren

Lars Pehrson/SvD/TT: Klarnas vd och grundare Sebastian Siemiatkowski och styrelseordföranden Michael Moritz har fullt stöd av storägaren Sequoia Capital, enligt ett uttalande. Arkivbild

Betaltjänsten Klarnas storägare Sequoia Capital har övergett planerna på att peta sin före detta partner Michael Moritz från posten som ordförande i Klarnas styrelse, rapporterar Financial Times.

Moritz beskrivs som svenske Klarna-vd:n Sebastian Siemiatkowskis allierade i styrelsen.

I stället väljer det Kalifornienbaserade riskkapitalbolaget att plocka bort sin styrelserepresentant Matthew Miller från Klarna. Det var Miller som var pådrivande i ett försök att få bort Moritz från styrelsen som inleddes tidigare i år.

"Vi har dragit tillbaka vår begäran om extrastämma. Vi stödjer Michael som ordförande i Klarna fullt ut", skriver Sequoia i ett uttalande.

Sequoia – med 22 procent av aktierna i Klarna – tillägger att man även stödjer vd Sebastian Siemiatkowski och planerna på en börsnotering av Klarna.

Klarna värderades till 46 miljarder dollar 2021. Av detta återstod bara omkring 7 miljarder dollar ett år senare, enligt värderingen i en nyemission.