Skogsindustrierna utser ny chef för sitt Brysselkontor

Kaisa Soro-Pesonen, tillträdande chef för Skogsindustriernas Brysselkontor. Foto: Lauri Hannus

Skogsindustrierna har rekryterat Kaisa Soro-Pesonen som ny chef för sitt Brysselkontor. Kaisa Soro-Pesonen har lång erfarenhet av EU-politik och public affairs i ledande roller inom finskt näringsliv, Brysselbyråer och EU-kommissionen, framhåller branschorganisationen Skogsindustrierna.

– Jag är oerhört glad över rekryteringen av Kaisa Soro-Pesonen. Svensk skogsindustri ska vara en närvarande aktör i det dagliga och gemensamma formandet av EU:s framtid. Med sin breda kunskap och sina utmärkta nätverk kommer Skogsindustriernas engagemang i EU att stärkas ytterligare med Kaisa som ny chef för vårt Brysselkontor, säger Viveka Beckeman, vd för Skogsindustrierna. 

– Inför nästa mandatperiod står Europeiska unionen vid ett viktigt vägval. Jag är stolt över att ansluta mig till Skogsindustrierna som är en föregångare inom hållbarhet och främjar innovativa lösningar som stödjer både EU:s konkurrenskraft och den globala klimatomställningen. Svensk skogsindustri har mycket att erbjuda inom detta område och jag ser fram emot att bidra till det, säger Kaisa Soro-Pesonen, tillträdande chef för Skogsindustriernas Brysselkontor. 

Kaisa Soro-Pesonen kommer senast från tjänsten som chef för Brysselkontoret för det finska näringslivets centralorganisation. Hon tidigare bland annat varit vd för den europeiska rådgivningsgruppen Miltton Europe och partner vid Kreab samt även arbetat som kabinettsmedlem inom EU-kommissionen.

Hon tillträder sin nya tjänst den 16 augusti.