Skybar i 20-tals stil med makalös utsikt

Foto: Anja Callius

På 25:e våningen och med magnifik 360-graders utsikt ligger 3Sixty Skybar. Den inglasade restaurangen och baren med New York-känsla har inredning i elegant 20-tals stil.
 

Av Sofia Gad

b
Foto: Anja Callius

3Sixty Skybar är en internationell restaurang och skybar som ligger på 25:e våningen i en av skyskraporna vid Liljeholmskajen. Som namnet antyder bjuder skybaren på 360-graders utsikt över Stockholm och Årstavikens vatten. Den inglasade restaurangen och takbaren erbjuder 150 sittplatser.

Ansvarig för inredning och design är företaget TOREKULL Interior Architecture and Design & Partners. Styling och trädet i baren har skapats av Cecilia Angervall Fjellman på Stil & Känsla och Helena Kolhäger på Kolhäger.

– Utmaningen i projektet var framförallt att med så många glasväggar skapa en varm och ombonad miljö. En välkomnande atmosfär med vardagsrumskänsla där gästen kan njuta av mat och dryck, säger Maja-Li Torekull, ägare och grundare av TOREKULL.

Resultatet blev en hemtrevlig och exklusiv atmosfär i elegant 20-tals stil med en ”touch” av New York och dess höga skrapor.

– Varje del och detalj av inredningen har noggrant valts ut för att skapa en atmosfär som är både visuellt tilltalande och funktionell. Exempelvis har alla snickerier specialdesignats och tillverkats specifikt för 3Sixty Skybar, avslutar Maja-Li Torekull.

b
Foto: Anja Callius
b
Foto: Anja Callius
b
Foto: Anja Callius
b
Foto: Anja Callius
b
Foto: Anja Callius