Vestre och Snøhetta inreder times square

Foto: Vestre
Foto: Vestre

VESTRE OCH SNØHETTA INREDER TIMES SQUARE 

 

Det Sverige-producerande utemöbelföretaget Vestre vinner upphandling och utses till den officiella möbelleverantören på Times Square i NYC. Möblerna som ska inreda en av världens mest besökta platser är ritade av Snøhetta. 

Förra årets lanserade Vestre serien April Go, designad i samarbete med det prisade norska arkitektkontoret Snøhetta, ett av världens mest kända arkitektkontor. Serien anpassades att tillgodose behoven på Times Square och installerades i maj 2017 under NYCxDesign på ett av Times Squares torg. På grund av den positiva responsen från allmänheten har April Go nu valts ut som de officiella möblerna till hela Times Square. 

De minimalistiska April-möblerna, som produceras i den svenska orten Torsby, är formgivna att vara ett estetiskt, hållbart och flexibelt komplement till den konstanta rörelse och aktivitet på en av världens mest välbesökta platser. I stället för att konkurrera med den pulserande och färgstarka platsen på det urbana granittorget formgavs möblerna i en grå stålram med trä. 

USA har snabbt blivit en stor marknad för Vestre. Företaget har flera andra uppdrag i New York, däribland Brooklyn Army Terminal. De har också pågående projekt i Los Angeles, Oakland, Boston och andra platser i USA.

- Detta är stort både för oss och för den skandinaviska designindustrin. Times Square är en av världens bästa skyltfönster. Vi säljer möbler, ja, men vi har också en vision som handlar om att skapa sociala mötesplatser där människor från olika kulturella och sociala grupper kan mötas. Vi ser att intresset för detta ökar i USA och att amerikaner börjar satsa mer på utomhusområden. De börjar nu se värdet i att ha en plats där medborgarna kan samlas i sina städer, säger Jan Christian Vestre, vd och ägare på Vestre.