Nyheter till serien Kong

Foto: Vestre
Foto: Vestre

Med inspiration från de djupa skogarna i Skandinavien lanserar den norska möbelproducenten Vestre en ny massiv bänk till Kong-serien. Bänken som kommer med eller utan rygg- och armstöd är designad av den norska formgivaren Allan Hagerup.

Att genom hög designgrad skapa funktionella och hållbara mötesplatser i urbana miljöer, är en stark drivkraft hos Vestre. Förutom en vacker form, är lång livslängd och minsta möjliga belastning på miljön viktiga parametrar – något som verkligen återspeglas i Vestres serie Kong. Utifrån både miljöarbete och kvalitetssynpunkt arbetar Vestre i stor grad endast med skandinaviskt trä från svenska skogar. Nu utökas serien med en ny bänk som finns tillgänglig med och utan arm- och ryggstöd. ​

– Inspirationen till Kong-serien kommer från Skandinaviens djupa skogar, något som återspeglas i bänkens massiva träinslag. Kong kan med fördel stå fritt men lika väl kopplas ihop till långa bänkrader, säger Allan Hagerup.

Produktserien är både lättplacerad, inbjudande och passar både i inne- och utemiljöer. Möbeln har ståldetaljer och finns tillgänglig i över 200 olika RAL-färger vid pulverlackering. Alla skruvar och beslag levereras i rostfritt svenskt stål. Trädetaljerna levereras med linoljeimpregnering PEFC-certifierad skandinaviskt furu.