En lampa på 1024 olika sätt

Hems ikoniska Alphabeta Pendant Lamp av Luca Nichetto lanserades 2015. Nu introducerar Hem en ny version - golvlampan Alphabeta Floor Lamp. Likt taklampan i samma serie har golvlampan en dubbelriktad lampskärm som finns tillgänglig i åtta former och fyra färger, vilket ger den totalt 1024 olika kombinationsmöjligheter.

- När jag designade Alphabeta ville jag skapa ett system där användaren kombinerar olika former och färger för att skapa en unik lampa. Jag studerade noggrant även olika typer av lampskärmar och deras ljuskägla, för att kunna erbjuda ett brett spektra av olika ljusbilder. Jag ville ge användaren möjlighet att skapa sin egen skräddarsydda lampa genom att kombinera olika delar - likt bokstäver i ett alfabet, förklarar Luca Nichetto, formgivare av Alphabeta Floor Lamp.

Likt en kameleont kan Alphabeta förändra sitt utseende efter användarens tycke och smak, från en rosa flamingo till en minimalistisk svart siluett. Alphabeta Floor Lamp lanseras med en tillhörande konfigurator online, som gör det enkelt för kunder att själva välja skärm och färg.