Wästbygg säljer egenutvecklad kommersiell fastighet till SPP

SPP Fastigheter AB har förvärvat en kommersiell fastighet på 8 600 kvm i Trollhättan av Wästbygg Projektutveckling AB. Fastigheten är under byggnation och kommer att ha byggvarukedjan Hornbach som hyresgäst när den är färdigställd under våren 2021. Förvärvet genomförs som en forward commitment, där tillträde sker och köpeskilling erläggs när fastigheten är klar för inflyttning.

– Vi är glada över att ha genomfört vår första affär tillsammans med Wästbygg och ser fram emot framtida affärsmöjligheter, säger Marita Loft, vd på managementbolaget Storebrand Fastigheter.

– Det känns positivt att SPP visar intresse för de fastigheter som vi utvecklar och bygger. Samtidigt är vi nöjda över att ha hittat en trygg och långsiktig fastighetsägare åt Hornbach. Wästbygg har tidigare uppfört ett byggvaruhus i Borås åt Hornbach enligt samma koncept som den anläggning vi nu bygger i Trollhättan. Det gör att vi känner oss trygga med att kunna leverera en fin produkt åt såväl SPP som Hornbach, säger Magnus Björkander, vd på Wästbygg Projektutveckling AB.

Wästbygg har använt Cushman & Wakefield som transaktionsmäklare och Werks Advokater som juridisk rådgivare. Linklaters har varit rådgivare åt SPP.