Diös skapar nya bostäder i centrala Sundsvall

Sundsvall växer och efterfrågan på moderna bostäder ökar. Därför konverterar nu Diös tidigare kontors- och butiksytor till tretton nya lägenheter mitt på Storgatan i centrala Sundsvall. Det nya kvarteret kommer att heta till Läget, döpt efter den tidigare centrala handelsplatsen som fanns i Stenstan kring 80-talet. De nya lägenheterna kommer vara cirka 30 kvadratmeter stora och ha närhet till stadsliv, shopping, restauranger och barer, kommunikation, livsmedelsbutiker och mycket mer. Inflytt beräknas ske etappvis mellan april och juli i år.

Tretton nya moderna hyreslägenheter ska nu fyllas med hyresgäster som vill bo centralt med närhet till allt i centrala Sundsvall. Fastighetsägaren Diös arbetar aktivt med stadsutveckling och ett av målen är att göra Sundsvalls stadskärna än mer attraktiv genom att fler människor bor, jobbar, shoppar, äter och umgås i stadskärnan. I husets bottenplan finns kaféer, gym och butiker. 

- Fler moderna bostäder till Stenstan är en viktig del i Sundsvalls fortsatta stadsutveckling och konverteringen av tidigare kontorsytor går i linje med den forskning som finns om städers utveckling generellt. Vi är laddade att få erbjuda 13 personer ett riktigt bra boende i stan, säger Anna Dahlgren, förvaltare, Sundsvall.