Stadsnäten blir dubbelt så kraftfulla

Under de kommande veckorna uppgraderas stadsnätet i Arvika, Forshaga, Hammarö, Karlstad, Kil, Munkfors, Vansbro och Åmål, detta trots rådande läge med covid-19.

- Inte minst nu ser vi hur viktigt det är med en fungerande anslutning, därför är det extra viktigt att vi håller stadsnätet i bästa tänkbara skick, säger Elin Bertilsson, stadsnätschef på Karlstads El- och Stadsnät.

Under hösten uppgraderades mjukvaran och precis som utlovat kommer nu även den centrala hårdvaran att stärkas upp. Det är den så kallade ”coren” för de nämnda stadsnäten som nu blir dubbelt så kraftfull som innan. Detta bland annat för att en ny medlem, Årjängs Nät, ger sig in i det kommunala stadsnätssamarbetet.

Uppgradering trots rådande situation med Coronavirus

Då många andra verksamheter stänger ner gäller det motsatta för stadsnäten. I Karlstad handlar det om att säkra driften av både elnätet och stadsnätet.

- Vi ansvarar för två väldigt samhällskritiska infrastrukturer, där stadsnätet är en av dem. Vår ambition är att hålla vår verksamhet igång som vanligt så länge och i så stor utsträckning som möjligt. När nu våra kunder tvingas studera eller arbete hemifrån är det viktigare än någonsin att vi håller våra nät så pålitligt som det bara går, säger Elin Bertilsson.