Instabox öppnar sin första Norrlandsterminal

Nu står det klart att fraktföretaget Instabox öppnar upp terminalverksamhet i Sundsvall och Umeå samt placerar ut flera nya smarta paketskåp i regionen. Företaget öppnar sin första Norrlandsterminal i Birsta Handelsområde i Sundsvall och den andra i Västerslätt i Umeå. Terminalerna kommer att förse boende i Hudiksvall, Söderhamn, Bollnäs, Östersund, Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Umeå, Örnsköldsvik och Skellefteå med smidig frakt via inledningsvis ett 40-tal smarta paketskåp.

– Vårt mål är att alla svenskar ska få tillgång till smart, smidig och kostnadseffektiv frakt oavsett var i landet man bor. Det är en milstolpe att vi nu kan ge fler boende i Norrland ett okrånglig sätt att hämta ut sina näthandlade paket på”, säger Christian Karlander, Sverigechef på Instabox.

Instabox terminaler i Sundsvall och Umeå kommer till att börja med att anställa totalt 16 personer, som blir en viktig del i att leverera drygt 2000 paket dagligen inom regionen. Från terminalerna fraktas sedan paketen till paketskåp där konsumenter enkelt kan hämta ut sitt paket, utan kö och på platser de passerar i sin vardag. Samtliga fordon som levererar paket från terminalen körs på det fossilfria bränslet HVO, vilket ger ett minimalt miljöavtryck.

Instabox tillhandahåller idag snabba leveranslösningar åt flera av Sveriges största nätbutiker så som H&M, Apotea, Lyko, Boozt, Babyshop och Sportamore. Idag har företaget drygt 700 smarta paketskåp som finns utplacerade över hela Sverige och möjliggör samma-dag leverans till sex miljoner svenskar.