Nalka Invest blir huvudägare till Uniwater

Uniwater, en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-tekniska lösningar, får en ny huvudägare. Den nya ägaren är Nalka Invest och med dem kommer den pågående expansionen i Norden att intensifieras för Uniwater.

SEB Private Equity Opportunity III Management S.C.A., SICAV-SIF och LK Finans förvärvade dåvarande Norvatek Invest 2014, och har under ägandet utvecklat koncernen till att omsätta 600 miljoner kronor under 2020. Ett namnbyte på koncernen kom tidigare i år där det nya namnet Uniwater var ytterligare ett steg i den fortsatta nordiska expansionen.

– Vi är mycket glada över att Nalka blir vår nya huvudägare. Med dem kommer vi kunna fortsätta att utveckla våra bolag organiskt och ha en stark och engagerad ägare för de förvärv som vi vill göra i vår fortsätta tillväxtresa. Vi ska fortsätta utveckla våra specialister och ha ett heltäckande erbjudande som attraherar alla typer av projekt inom VA, säger Fredrik Jonsson koncern-vd på Uniwater.

VA-branschen står inför stora utmaningar och behovet av VA-tjänster kommer öka. Uniwater ser därför en ny stark ägare som ett välkommet tillskott i den fortsatta resan.

– Att infrastrukturen för VA är eftersatt i hela Norden vet vi och vi ser även ett fortsatt stort behov av vår samlade kompetens inom Uniwater. Vi är specialister inom infrastruktur och för att klara en ökad efterfrågan behöver vi lägga mer fokus på digitalisering inom VA-näten och arbeta mer med hållbarhetsfrågor, där grunden i vår verksamhet är att leverera rent vatten. Vi ser fram emot att tillsammans med Nalka fortsätta arbeta med detta under lång tid, säger Fredrik Jonsson.

När Konkurrensverket har gjort sin granskning av affären kommer förvärvet att genomföras. Detta planeras att ske senast i augusti, 2021.

Delar av management kommer fortsätta att äga minoritetsposter i Uniwater. Köpeskillingen för förvärvet av Uniwater är inte officiell.

– Vi är mycket nöjda med att Nalka Invest nu tar över Uniwater. Det känns tryggt att det är en ny ägare med samma fokus på tillväxt och hållbarhet som vi, och vi ser fram emot att följa koncernens fortsatta framgångar. Vi önskar all lycka till Uniwater och Nalka Invest, säger Gustav Ecorcheville, Investment Director, SEB.