Kinesisk fastighetsjätte stoppad på börsen

Chinatopix via AP/TT: Aktiehandeln har stoppats för Kaisa Group på Hongkong-börsen. Arkivbild.

"På begäran av Kaisa Group Holdings stoppades handeln med bolagets aktier klockan 9 på onsdagen i avvaktan på att bolaget offentliggör ett tillkännagivande," skriver Hongkong-börsen i ett uttalande.

Kaisa är visserligen endast Kinas 27:e största fastighetsbolag, men är bland de störst skuldsatta. Bolaget meddelade för en månad sedan att man har likviditetsproblem som påverkar förmågan att betala anställda, leverantörer och långivare.

I fredags sade företaget att man hade misslyckats med att omvandla ett lån, som om det hade gått igenom hade gett företaget lite andrum.

Sedan tidigare har den betydligt större kinesiska fastighetsjätten Evergrande stora problem att betala sina skulder. Företaget har varit på randen till konkurs de senaste månaderna, med skulder på över 300 miljarder USA-dollar.

På onsdagsmorgonen står det klart att bolaget inte har betalat en skuld på 82,5 miljoner dollar, för vilken en extra tidsfrist löpte ut under tisdagen, rapporterar Bloomberg News. Betalningen skulle från början ha gjorts i november.

Skuldkrisen i Evergrande har skakat om marknaden under hösten och väckt farhågor om att hela den kinesiska ekonomin skulle kunna destabiliseras.