Stena Line öppnar färjelinjen mellan Halmstad och Grenå

Nu startar biljettförsäljningen på färjelinjen mellan Halmstad och Grenå. Foto:Stena

Med exakt tre månader kvar till att Stena Line öppnar sin nya färjelinje mellan Halmstad och Grenå startar nu biljettförsäljningen. Linjen, som ska knyta ihop Kattegattregionen och de tre städerna Halmstad-Grenå-Århus invigs den 1 februari med pompa och ståt.

– Att vi börjar sälja biljetter till den nya linjen visar att den snart är verklighet. Det ska bli fantastiskt kul att få bjuda in hela Halmstad till premiärhelgen i februari och sedan fortsätta att tillsammans skapa oförglömliga reseupplevelser under många år framöver, säger Tony Michaelsen, ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer.

Förberedelserna för flytten från Varberg till Halmstad pågår för fullt och innan starten i februari ska bland annat en nybyggd terminal med flera hållbara lösningar såsom solceller och grön el stå klar i Halmstad. Färjan Stena Nautica ska göras fin inför premiären med bland annat en renovering av restauranger och barer ombord för att utöka underhållningen och servicen ombord.

Med den nya linjen vill Stena Line knyta ihop Kattegattregionen och de tre städerna Halmstad-Grenå-Århus. Bland annat kommer resenärer kunna börja resan med buss på Halmstads Resecentrum och sedan ta sig till både Grenå och Århus med buss och tåg.

– Den nya färjelinjen öppnar stora möjligheter att utveckla besöksnäringen och turismen på både den svenska och danska sidan men också för utbyten inom näringslivet, idrott och kultur. Det är glädjande att se hur entusiastiska kommunerna på båda sidor är, inte minst genom att den gemensamma avsiktsförklaringen Kattegattalliansen som undertecknades i oktober, säger Tony Michaelsen.