Tornstaden säljer fastighet om ca 19 000 kvm i Torslanda

Fastighets AB Tornstaden säljer fastigheten Göteborg Sörred 8:8 till Borglanda Fastighets AB, ett av Pareto Securities nybildat bolag. Fastigheten är en toppmodern bilserviceanläggning på totalt 19 000 kvm som nyttjas av Volvo Bil. Anläggningen har utvecklats och byggts av Tornstaden på uppdrag av Volvo Personvagnar AB.

Fastigheten ligger i Torslanda nordväst om Göteborg och omfattas av kontor, verkstad och bilförsäljning med en totalyta på ca 10 500 kvadratmeter samt ett parkeringshus om ca 8 500 kvm i direkt anslutning. På uppdrag av Volvo Personvagnar AB har Tornstaden ansvarat för projektutveckling och byggnation på totalentreprenad och anläggningen färdigställdes under 2018.

”När vi slutligen valde att sälja fastigheten för att frigöra kapital till utveckling av framtida projekt, var det viktigt för oss att hitta en seriös och långsiktig köpare som kan fortsätta driva en kvalitativ förvaltning. Vi känner oss mycket trygga med att Pareto Securities och Borglanda Fastighets AB uppfyller dessa krav”, säger Tornstadens koncernchef Jan Edlund.

Den toppmoderna anläggningen, som har ett strategiskt läge vid huvudentrén till Volvo Personvagnars fabrik i Torslanda, är Volvo Bils största bilserviceanläggning och ett profilhus som utgör referens för deras kommande projekt. De nya ägarna tillträdde i början av december.

”Vi är mycket nöjda med förvärvet av denna moderna och högkvalitativa fastighet i ett strategiskt läge med en mycket stark hyresgäst. Fastigheten uppfyller väl vår kravprofil gällande kvalité, långsiktighet och starka kassaflöden”, säger Hampus Ållemark på Pareto Securities AB.

Tornstaden är en snabbväxande bygg- och fastighetskoncern som erbjuder hela värdekedjan; från idé till färdiga projekt - allt under ett tak. Våra tre verksamhetsgrenar projektutveckling, byggnation och fastighet omsätter ca 1,8 miljarder. Vi är ca 140 anställda och har kontor i Göteborg, Stockholm samt Malmö.