Peab bygger 132 hyresrättslägenheter i centrala Karlstad

Foto: Klara Arkitekter

Peab har fått i uppdrag att bygga 132 hyreslägenheter samt lokalyta om cirka 900 kvadratmeter i centrala Karlstad. Beställare är Karlstads bostads AB och kontraktssumman uppgår till 231 MSEK.

Byggnaden Vänersnipan i Karlstad omfattar nyproduktion av 132 hyreslägenheter om 1-4 rum och kök. I fastigheten kommer det också att finnas lokaler i markplan på cirka 900 kvm. Den totala ytan blir cirka 12 300 kvm.

Projektet byggs i ett expanderande område i centrala Karlstad, mellan Kanikenäsbanken och Packhusallén, med nära till vattnet, centrum och centralstationen.

– Vi är glada att få till detta samarbete med Karlstads Bostads AB. Vi har arbetat mycket med omställningen av området då vi bland annat byggt ett flertal bostadsprojekt, kontorsbyggnaden Skeppet och förskolan Lotsen. I dagarna färdigställde vi även det nya parkeringshuset i närheten. Att vi får vara med och fortsätta utveckla Karlstad känns såklart jättebra, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkansformen partnering med planerad byggstart under juni 2020. Det beräknas vara klart i sin helhet under sista kvartalet år 2022.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2020.