Hitachi ABB Power Grids deltar i den svenska paviljongen under världsutställningen i Dubai

Foto: Alessandro Rippelino

 

Som officiell partner i den svenska paviljongen kommer Hitachi ABB Power Grids arbeta för att främja internationella samarbeten, bredda bilden av Sverige som en innovativ kunskapsnation och stimulera exporten av svensk hållbar teknik.

Hitachi ABB Power Grids kommer delta som officiell partner till den svenska paviljongen under världsutställningen, Expo 2020 Dubai, som invigs i oktober 2021.  

Syftet är att bidra till positioneringen av Sverige som en innovativ och konkurrenskraftig kunskapsnation där Hitachi ABB Power Grids har utvecklat banbrytande teknik i över 120 år. Och där man fortsätter bidra till elektrifiering av samhället, nationellt så som globalt, för att möjliggöra den gröna energiomställningen och bidra till FN:s hållbarhetsmål.  

“I Sverige har vi ett fantastiskt samarbetsklimat som driver innovation och det är när vi samverkar mellan näringsliv, akademi, politik och startups som vi får saker att hända. Co-creation är ett träffsäkert tema för alla medverkande inom den svenska paviljongen där vi kommer kunna visa på hur tekniska innovationer, hög kompetens och samarbete bidrar till den hållbara omställningen, både i och utanför Sverige”, säger Jenny Larsson, vd på Hitachi ABB Power Grids i Sverige. 

“Världsutställningen Expo 2020 Dubai ger Sverige en unik möjlighet att lyfta fram våra innovativa, smarta och hållbara företag och lösningar. Syftet med vår närvaro på plats är att öka den svenska exporten från olika delar av Sverige till olika delar av världen. Det här är Hitachi ABB Power Grids ett strålande exempel på och jag sätter ett stort värde på deras medverkan som officiell partner i den svenska deltagandet”, säger utrikeshandelsminister Anna Hallberg.  

”Den gröna energiomställningen sker här och nu  och  vi ser en stor möjlighet att i den svenska paviljongen möta kunder och partners på den globala marknaden för att tillsammans med andra företag visa upp svensk teknik i världsklass”, säger Johan Söderström, regionchef för Europa, Mellanöstern och Afrika på Hitachi ABB Power Grids.  

Världsutställningen i Dubai, där mer än 190 länder deltar, är det enskilt största export- och investeringsfrämjande initiativet från den svenska regeringen under de kommande åren. Den svenska paviljonen är placerad i utställningens hållbarhetssektion och kommer vara byggd av trä. I paviljongen ska uppskattningsvis en miljon besökare från hela världen inspireras av svensk innovation, kultur och kunskap som bidrar till en mer hållbar värld. Utställningen pågår från oktober 2021 till mars 2022.