Instabox trea på Financial Times lista över snabbast växande techbolag

Instabox har i den årliga rankingen FT1000 utnämnts till ett av de snabbast växande bolagen i Europa. Foto: Instabox

Instabox har i den årliga rankingen FT1000 utnämnts till ett av de snabbast växande bolagen i Europa. Instabox är det tionde snabbaste växande bolaget, det snabbaste i Sverige och trea bland techbolagen.

Financial Times rankar varje år europeiska bolag baserat på tillväxt under de senaste fem åren. Tack vare en årlig tillväxt på cirka 300 procent sedan 2017 tar sig Instabox in på den prestigefyllda listan. För närvarande har Instabox cirka 2 700 anställda och levererar paket från och till kunder i Sverige, Norge, Danmark och Nederländerna. 2021 uppgick omsättningen till 70 miljoner euro.

– Det här är ett fantastiskt erkännande till det hårda arbete många lagt ner under de senaste fem åren. Många fantastiska och inspirerande bolag har placerat sig topp-10 tidigare och jag hoppas att vår resa också kan inspirera andra. Jag är extra stolt att vi har nått den här extrema tillväxten utan att göra avkall på vår fokus på hållbarhet," säger Alexis Priftis, vd och grundare på Instabox. 

Instabox ser fram emot fortsatt tillväxt de kommande åren genom att fortsätta att bygga ut nätverket av smarta paketskåp på alla marknader, addera fler e-handlare samt genom etablering på nya marknader. Under 2022 kommer Instabox att gå in på den tyska marknaden och planer finns för expansion till ytterligare marknader. Instabox leveranser är helt fossilfria och kommer också att kunna dra nytta av det allmänna fokuset, från både handlare och konsumenter, på hållbara alternativ. Till exempel valde Lyko nyligen att helt gå över till att bara erbjuda fossilfria alternativ i sin kassa och den här trenden förväntas fortsätta.