NORDIC QUICK SYSTEMS HAR FRAMGÅNGSRIKT STÄNGT EN FINANSIERINGSRUNDA PÅ 8,2 MSEK

foto Nordic Quick Systems.

Nordic Quick Systems, med säte i Piteå, tar in 8,2 msek från befintliga ägare, samt stärker styrelsen, i syfte att fortsätta driva på tillväxttakten.

Trots makroekonomiska utmaningar, ökade Nordic Quick Systems sin omsättning med nästan 50 % under det senaste räkenskapsåret. Med tre egenutvecklade produkter på marknaden och ytterligare flera under utveckling, är målsättningen att fortsätta öka tillväxtfarten. För att möjliggöra detta, har bolaget precis rest 8,2 msek från sina befintliga ägare.

- Vi är lyckligt lottade att ha en ägarskara som, oaktat en skakig kapitalmarknad, väljer att fortsätta investera Nordic Quick Systems resa. Under räkenskapsårets två första månader har vi gått in i två nya marknader, samt uppvisat en tillväxt på över 70 % jämfört med samma period under förra året, berättar Sammy Pergament, VD på Nordic Quick Systems.
Nordic Quick Systems, som grundades 2019, har vuxit snabbt och redan etablerat en stark position på marknaden. Idag exporteras bolagets produkter till bl.a. Finland, Norge, England, Tyskland och Baltikum. Nordic Quick Systems maskinkomponenter med utbytbara slitagedelar gör att kundernas framtida underhållsprocesser går betydligt snabbare, samtidigt som säkerheten ökar och miljöpåverkan minimeras.

NY STYRELSE
Nu tillsätts Maud Spencer, VD för Svalson, och Lisa Ek, partner på Nordic Strategy Partner, som styrelseledamöter i Nordic Quick Systems för att kunna bidra med sina kunskaper inom bl.a. export, strategi och innovation.

- Det känns väldigt inspirerande att få in två så skarpa och meriterade företagare i styrelsen. Med deras kompetens, i kombination med befintliga styrelseledamöter och det nya kapitalet, kommer vi att kunna åstadkomma riktigt spännande saker, fortsätter Sammy Pergament.
- Nordic Quick Systems bevisar gång på gång att bolaget på ett effektivt sätt kan utveckla nya, värdeskapande produkter och ta sig in på nya marknader. Jag är inte förvånad över det stora investeringsintresset och ser fram emot att börja jobba med Maud och Lisa, avslutar Mikael Näslund, styrelseordförande i Nordic Quick Systems.

1
Fr.v. Nicklas Jadinge, Niclas Granström Anundi, Sammy Pergament

 

2
Lisa Ek
3
Maud Spencer
4
Mikael Näslund