Westinghouse stärker banden med Bulgariens kärnreaktorleverantörer

Samarbetsavtalets undertecknare: Från vänster: Kalin Peshov, ordförande för GBS; Ivan Mihaylov; USA:s ambassadör i Bulgarien H.E. Kenneth Merten; Sean Jones, Senior Director, Energy Systems Account Management & Procurement Execution, Westinghouse: Foto: Westinghouse

Westinghouse Electric Company har ingått flera samförståndsavtal (MoU) med bulgariska leverantörer av de planerade nya enheterna vid Kozloduys kärnkraftverk och andra möjliga projekt.

Företag som OSKAR-EL, EnergoService och EQE Bulgaria har undertecknat MoUs, där det potentiella arbetet inkluderar tillverkning av kritiska komponenter som instrumentering och kontrollsystem, strålningsövervakningssystem samt ingenjörs- och konsulttjänster.

David Durham, VD för Energy Systems på Westinghouse, kommenterade:

- Den bulgariska kärnreaktorförsörjningskedjan besitter en djup erfarenhet och kommer att vara avgörande när det gäller att stödja vår framgångsrika leverans av världens mest avancerade och beprövade AP1000-reaktor till våra kunder.

Nyckeln till hållbar projektutveckling

Ivan Mihaylov, VD för den amerikanska handelskammaren i Bulgarien, betonade att "en utvidgning av företagets partnerskap med pålitliga och välkvalificerade lokala leverantörer är nyckeln till hållbar projektutveckling i Bulgarien.

Tidigare under året undertecknade Westinghouse och Kozloduy NPP-Newbuild ett samförståndsavtal för att initiera planer för eventuell installation av en eller flera av deras AP1000-reaktorer i Kozloduy.

Källa: World Nuclear News