Lagerutbyggnaden är en av ITO PallPacks största installationer

Jivaro förpackningsmaskiner är centrala i anläggningen som under Black Week och andra toppar kan hantera upp till 25 000 ordrar om dagen. Foto: ITO PallPack

Årets stora logistikprojekt på Nordic Nest i Kalmar har varit ett av ITO PallPacks mest omfattande installationer. Utbyggnaden innefattar över tusen meter transportband, ny sorteringsanläggning och sex Jivaro förpackningsmaskiner.

Johan Torudd bekräftar att alla Autostore-ordrar nu effektivt hanteras efter några mindre justeringar under den hektiska Black Week.

– Det här är en jätteviktig investering för oss, både vad gäller konkurrenskraft, effektivitet och tillväxtmöjligheter. I det förra projektet fokuserade vi på att effektivisera varuplockningen, medan målet i årets projekt har varit att effektivisera packningen av ordrar. Anläggningen gör att vi kan hantera ännu fler ordrar per dag, med lägre kostnader per order än tidigare. Samtidigt uppnår vi transport- och miljövinster genom att använda Jivaro förpackningsmaskiner från Savoye, där varje låda skärs ner så att den innehåller minimalt med luft, säger Johan Torudd, Operations Developer Lead på Nordic Nest.

b
Skanning av varje order och automatisk sortering fram till speditör. Foto: ITO PallPack

Upp till 25 000 beställningar per dag Totalt har företaget 6 Jivaro-maskiner från franska Savoye, maskiner som packar i tre olika kartongstorlekar (footprints) och med två olika kartonglock.

– Locken levereras kompletta med logotyp och lite annan tryckt information direkt från vår kartongleverantör. Med sex Jivaro-maskiner har vi flexibiliteten att använda olika kartongformat, och samtidigt kapacitet att hantera de mest hektiska perioderna. Black Week är den mest hektiska perioden på året, där vi hanterar upp till 25 000 ordrar om dagen, så just nu är det 15-16 timmar om dagen, säger Johan Torudd.

b
Totalt har cirka 1 100 meter transportbanor installerats i anläggningen. Foto: ITO PallPack