Rankar Sveriges snabbast växande teknikföretag 2019

Konsultföretaget Deloitte har för 16:e året rankat Sveriges snabbast växande teknikföretag i Sweden Technology Fast 50. Spelföretaget Hazelight toppar listan med en tillväxt på 15 522 procent över de senaste fyra åren. Tio av årets 50 teknikföretag är verksamma inom spelutveckling.

– Årets vinnare Hazelight har på kort tid lyckats sticka ut bland konkurrenterna genom sin förmåga att förstå konsumentens krav på högkvalitativt och originellt innehåll. Vi gratulerar Hazelight till en fin utveckling och ser fram emot att följa dem framöver, säger Erik Olin, partner på Deloitte och ansvarig för Sweden Technology Fast 50.

Spelutveckling har stark representation på årets lista generellt då 10 av 50 företag är verksamma på spelmarknaden.

– Precis som i fjol visar årets Fast 50 på fortsatt stark tillväxt inom media och underhållning, med en stor andel spelutvecklare på listan. Vi ser också en ökad andel företag som bidrar till att digitalisera vår vardag, till exempel med betallösningar från Swish, digital posthantering från Kivra, sms-parkering från Inteleon och smart belysning från Plejd, säger Erik Olin.

Årets andraplats gick till Truecaller med en tillväxt på 5 722 procent. Företaget står bakom en av världens ledande mobila appar inom kommunikation, med tjänster som nummerupplysning, blockering av oönskade samtal eller SMS och mobila betalningar.

På tredje plats finns APPRL med en tillväxt på 4 591 procent. Företaget har skapat en världsledande plattform som gör det möjligt för innehållsskapare och varumärken att arbetar tillsammans genom AI, skalbar teknik och användarcentrerad design.

I den för i år nya priskategorin Most Disruptive Innovation utses ett Fast 50-bolag som utvecklar en unik och innovativ produkt eller tillhandahåller tjänster som har en revolutionerande inverkan på marknaden. Utmärkelsen tilldelades Kivra för att ha underlättat vardagen för miljontals svenskar och förändrat hur företag och myndigheter kommunicerar med privatpersoner.

Juryn bestod av Fredrik Oscarson, country lead Deloitte Digital, Anna Wikland, Sverigechef på Google, Ariella Rotstein, co-lead ICAx och Isabella de Feudis, vd för SVCA.