Tredubblad omsättning med hjälp av Bygglets digitala projektverktyg!

Nicklas Nyholm, VD och delägare i firman Nicke Snickare, startade bolaget 2014 och har sedan dess lyckats anställa en till två personer per år. Idag är de 14 anställda på bolaget och har använt Bygglet sedan 2020. På tre år har Nicke Snickare gjort en omsättningsökning från 7 till 21 miljoner, Nicklas berättar att det inte hade varit möjlig utan Bygglet. 

Ett komplett projektverktyg som fångar alla delar från A till Ö

– Tre viktiga delar som vi letade efter när vi skulle skaffa ett projektverktyg var funktioner kring planeringskanning av fakturor och projekthantering. Där hittade vi Bygglet som träffade rätt i allt vi efterfrågade. I stora byggprojekt är det viktigt att få betalt för allt man gjort och få med leverantörsfakturor, underlag och tidrapporter på ett smidigt sätt som också är lätt att presentera för kund.

bild

Att hålla allt i huvudet med över 10 anställda blev ohållbart för Nicke Snickare

– Idag har vi cirka 70 projekt igång samtidigt, det finns inte en chans att hålla ordning på allting i huvudet och få med det på faktura mot kund. Det skulle bli mer fel som vi förlorar pengar på. Att vi valde Bygglet var för att det kändes rimligast och mest priseffektivt. Systemet har alla funktioner vi letade efter och det jobbas aktivt med utvecklingen, vilket är otroligt viktigt och uppskattat. Bygglet möter alla förväntningar vi har.

bild

Digitalisering av hantverkarbranschen och tryggheten med automatisk inmatning av uppgifter framför manuell hantering

– Jag har alltid tyckt det är väldigt viktigt att arbeta med digitaliseringsfrågan och ligga i framkant. Det effektiviserar och gör arbetsdagarna mycket smidigare. Exempelvis är leverantörernas OCR-nummer 13-siffriga och det är större risk att det blir fel att registrera det manuellt, jag ser ingen anledning till att chansa när jag kan få det automatiskt av att arbeta digitalt i ett projektverktyg. 

Nicklas bästa tips för att andra hantverkare ska inse behovet av ett projektverktyg: se över tid och kostnader som läggs på att rätta till fel

– Tvivlar man på om man verkligen behöver ett digitalt projektverktyg tycker jag man ska sätta sig ner och räkna ut hur mycket tid man lägger på att rätta till fel som uppstår av manuell hantering från dig själv och dina anställda. Om kunden begär underlag och vill ha leverantörsfakturor och timrapporter bör man räkna på hur mycket tid som läggs på att ta fram det och att det stämmer. För mig går det på några få sekunder. Så skaffa Bygglet helt enkelt.

Vill du veta mer om hur Bygglet kan hjälpa dig att bli mer effektiv och lönsam?

Boka en kostnadsfri demo med oss här!