Karoline Fessers serie Hide når nya höjder

Foto: Hem
Foto: Hem

Nu utökas Hems serie Hide, formgiven av den Köln-baserade designern Karoline Fesser, med Hide Pedestal. Likt sin minimalistiska föregångare Hide Side Table, är Hide Pedestal en högre variant som erbjuder mer utrymme tack vare tillägget av ett extra hyllplan.

Idén bakom Hide-seriens design handlar om öppna och stängda utrymmen och utrymmet däremellan. Från den ena sidan, verkar Hide ha en solid voluminös kropp, men om du vrider möbeln öppnas den upp och avslöjar ett förvaringsutrymme. Hide Pedestal är försedd med hjul, vilket gör den enkel att flytta och vrida för att dölja förvaringsutrymmet. Hide Pedestal har också ett dolt hål på baksidan för kablar till elektroniska enheter.

– I början gillade jag böjträ som material, men senare i processen tyckte jag att det inte var tillräckligt enkelt och ville ha en produkt som var superlogisk. Min pojkvän är metallarbetare, så vi gjorde en prototyp av stålplåt, pulverlackerad i rostrött. Den högre varianten kom senare. Det är en logisk fortsättning och gör produkten ännu mer mångsidig och anpassningsbar till olika typer av rum, säger formgivaren Karoline Fesser.