Testar mobila hämtstationer för e-handeln

Testar mobila skåp placerade på fyra Circle K-stationer i Stockholmsområdet. Bild: Willys

E-handeln för mat växter starkt och kunderna ställer höga krav på kundupplevelsen och servicen hela vägen ut till leverans.Axfood har tecknat ett samarbetsavtal med Circle K och StrongPoint och startar i vår ett pilotprojekt med mobila hämtstationer.

Tillsammans med Circle K och StrongPoint drar Axfood under våren 2020 igång ett pilotprojekt med mobila skåp placerade på fyra Circle K-stationer i Stockholmsområdet. Under piloten handlar det om Willys e-handelskunder.

– Vi vill med mobila skåp underlätta för våra kunder att e-handla genom att erbjuda ett nytt sätt att hämta ut sina varor även på platser där vi idag inte har några butiker säger Patrick Grabenbauer, marknadschef på Willys.

Om pilotprojektet slår väl ut väntar en utvidgning.

– Ambitionen är att införa mobila hämtstationer för såväl Willys, Hemköp och Mat.se. i framtiden. Med Axfoods starka varumärken, Circle K:s nätverk och StrongPoints skåplösningar kan vi tillsammans etablera en bred infrastruktur för utlämning av online-köp även för alla de som har långt till en matbutik eller vill spara tid, säger Frida Ridderstolpe, e-handelschef på Axfood.