Fogias nya kollektion-Old Punks never die

Foto: Fogia

Under Stockholm Design Week tog Fogia ett djärvt kliv och undersöker i sin kollektion för 2020 hur punkens kreativitet kan tolkas och överföras till ett modernt möbeldesignvarumärke. Fogias nya kollektion består av konceptuella möbler och accessoarer inspirerade av punkens filosofi.  

Fogias nya kollektion tar ett kliv från den norm som många kanske tidigare associerat med varumärket. Fogias DNA och kärnvärden återfinns i möblernas höga kvalitet, komfort och fokus på hållbarhet. Nytt är ett formspråk och en färgskala som leder in varumärket på ytterligare en outforskad väg inom inredning och design. 

–  Vi är ett designmärke som drivs av att utmana oss själva. Vi vill inte stå stilla och slå rot, det känns inte rätt för oss och det är varken progressivt eller spännande. Därför gjorde vi oss av med vårt eget facit 2020. Ett tankesätt vi inte bara applicerade på  möbelkollektionerna, utan också på hur vi presenterar dem som en del av Fogias universum, säger Fogias ägare och VD Marcus Huber.

Punken har alltid definierats av en stark vitalitet och energi och ett mod att våga gå emot etablerade normer. I kollektionen för 2020 har Fogia översatt denna filosofi till färgval som avviker från vad som tidigare betraktats som klassiska Fogia-färger. Detta till förmån för mer djärva accenter och kontrasterande kulörer som är inspirerade av stöket och äktheten som återfinns i vissa stadsdelar i städer som Berlin och London. Den nya visuella identiteten kom också till uttryck i Fogias monter under Stockholm Furniture & Light Fair 2020 där en stor bakgrundsinstallation satte tonen.