Killenkrysset genomför två omfattande markförsäljningar i Nykvarn och Staffanstorp

Från vänster: Frida Gullstrand, Advokatfirman Glimstedt, Ove Nilsson, Kilenkrysset, Jan Persson, Kilenkrysset, Claes Virgin, Angermann, Christoffer Walljaeger, Logicor, Teresa Villegas, Logicor och Andy Li, Roschier Advokatbyrå, i samband med signeringen. Foto: Kilenkrysset

Kilenkrysset har framgångsrikt sålt cirka 200 000 kvadratmeter mark för logistikändamål i Nykvarns och Staffanstorps kommuner. Den europeiska logistikfastighetsaktören Logicor har förvärvat marken för att ytterligare stärka sin närvaro i Norden. Priset för affären har inte offentliggjorts.

Försäljningen omfattar fastigheterna Krummeltorp 1:2 på 107 000 kvadratmeter i Nykvarns kommun och Kronoslätt 1:7 på 88 000 kvadratmeter i Staffanstorps kommun. Dessa områden är planerade för en total logistikbyggnation på nästan 110 000 kvadratmeter.

"Markförsäljningen vi nu genomför skall ses som en imponerande affär, både gällande markens stora omfattning, och det faktum att vi lyckats få fram detaljplanerad mark, trots större utmaningar under detaljplaneprocessens gång. Det är med stolthet och glädje vi nu överlämnar vidare etablering till Logicor," säger Jan Persson vd, ägare och styrelseordförande, Kilenkrysset.

Fastigheten i Nykvarn, med en yta på 107 000 kvm och möjlighet att utveckla upp till 66 000 kvm uthyrbar yta, är belägen i en av Stockholmsregionens viktigaste logistiknoder. Den ligger väster om Södertälje och har närhet till E20 åt väster, väg 55 med nord- och sydgående anslutningar, samt E4 och Södertälje hamn.

Fastigheten i Staffanstorp, Malmö, med en yta på 88 000 kvm, kommer att få cirka 45 000 kvm uthyrbar yta. Den är ansluten till E6, och är nära E22 som knyter Malmö till Norrköping och norra Sverige.

– Vi är mycket glada över förvärvet av dessa två tomter i utmärkta lägen som ligger nära storstadsregioner och viktiga transportleder. Vi ser fram emot att utveckla dem i nära samarbete med våra framtida kunder, säger Christoffer Walljaeger, Director Asset Management, Logicor Sverige.