Norconsult i Märsta satsar på järnväg

Norconsults järnvägsverksamhet växer i Märsta. Foto: Norconsult

I juli flyttade Norconsults team i Märsta till egna lokaler i närheten av Märsta centrum. Nu är planen att fortsätta växa både inom och bortom järnvägsområdet. Norconsult har funnits i Märsta sedan 2019 och i dagsläget arbetar sex personer på kontoret, de flesta inom spår- och järnvägsteknik. Statens stora investeringar inom järnvägsområdet säkrar ordertillgången framöver och förhoppningen är att personalstyrkan ska fortsätta växa.

– Vi vill gärna bli fler och kan bli upp till tolv personer i våra nya lokaler, säger Arten Lazaryan, järnvägsingenjör på Norconsult och kontorsansvarig i Märsta.

Han understryker att de är öppna för många olika kompetenser.

– Norconsult är så mycket mer än bara järnväg, vi välkomnar olika kompetenser och teknikområden här i Märsta. Det är många inom vår bransch som bor i området och pendlar till jobb i Uppsala och Stockholm. Vi är en möjlighet för dem att komma närmare hem.

Tidigare satt teamet på ett kontorshotell i Märsta Centrum. Arten Lazaryan ser flera fördelar med de nya egna lokalerna.

– Det har varit svårt att ta kundmöten och besökare på kontorshotellet eftersom det har varit andra företag i lokalerna också. Nu har vi ett vårt eget, gott om plats och allt vi behöver inhouse, säger han