GoCo Health Innovation City växer fram i snabbare takt än väntat

Våren 2023 färdigställs GoCo Clinic, ett 8 000 kvm stort center för vård och forskning i GoCo Health Innovation.

I Mölndal växer GoCo Health Innovation City fram.  GoCo Health Innovation City är ett innovationskluster med fokus på hälsa, medicinsk utveckling och digitala hälsotjänster, men även en helt ny stadsdel med såväl bostäder som service och kontor.

AV: ANNIKA WIHLBORG | ILLUSTRATION: GOCO HEALTH INNOVATION CITY

Nu pågår arbetet med första etappen, som beräknas stå klar 2025, tre år tidigare än ursprunglig tidsplan. Den inkluderar bland annat GoCo House, som blir hjärtat i området, bostäder och Mölnlyckes nya huvudkontor. Ambitionen är att hela den nya innovativa stadsdelen ska stå klart 2028.

bild

I april 2022 togs det första spadtaget till områdets första bostadsprojekt. Kvarteret Spina är det första av tre kvarter som sammanlagt kommer att bestå av cirka 470 hyresrätter.  Liksom stadsdelen i övrigt kommer det nya kvarteret att ha en tydlig hållbarhetsprofil med solceller och ambitionen att uppnå kraven för Miljöbyggnad nivå silver. För närvarande pågår även arbetet med GoCo House, en kontorsfastighet på 21 000 kvadratmeter fördelat på åtta våningsplan, med planerad inflyttning i november 2022.

bild