Vattenautomater ökar tillgängligheten i offentliga miljöer

Tillgänglighet och hållbarhet står högt på agendan vid ny- och ombyggnationer. Nu kan vattenautomater vara med och bidra till ökad inkludering och tillgänglighet i offentliga byggnader. ”Hållbarhetsfrågan står högt upp på agenda för våra kunder, men tack vare smarta funktioner på våra vattenautomater så kan vi bidra med ökad tillgänglighet på ett helt nytt sätt.”, säger Patrik Ullbrandt, från BRITA vattenautomater Sverige.

bild

Samhället blir mer tillgängligt genom reglerade krav på tillgänglighet och användbarhet i byggda miljöer för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. Ett viktigt moment som inte har varit lika tillgängligt tidigare, är den naturliga mötesplatsen vid vattenautomaten på konferensen, vid fikastunden eller i väntrummet.

– Vi har fått otrolig feedback på våra vattenautomater som har en funktion som skapar tillgänglighet för alla. Tack vare en extra panel som kan sättas i valfri höjd, är vattnet lika tillgängligt för dem med full rörlighet som för personer som sitter rullstol eller använder rollator. Därför har vi gjort våra produkter tillgängliga för inredningsarkitekter och designers i BIMobject, för att underlätta planeringen och ritningarna i ett tidigt skede, Patrik Ullbrandt.

Från och med nu finns BRITAS vattenautomater i BIMobject. Syftet är att göra det ännu enklare och smidigare att bidra med inspiration och information för ökad tillgänglighet och hållbarhet hos slutkund.

bild

– Att finnas på BIMobject var ett naturligt steg tack vare vår ökade efterfrågan. Nu finns all information lättillgängligt, för att kunna arbeta mer med tillgänglighet vid en naturlig mötesplats så som vid en vattenautomat. Förutom att erbjuda kallt stilla eller kolsyrat vatten, erbjuder vi även vattenautomater som tillhandahåller varmt vatten. Dessutom finns inbyggda hygienfunktioner som skyddar mot kontaminering från externa källor som exempelvis nysningar eller beröring för att minska smittspridning, fortsätter Patrik Ullbrandt.

Sedan 1966 har BRITA arbetat dedikerat med hållbarhetsfrågan. Och sedan många år har fokuset intensifierats när allt fler reducerar engångsförpackningar av glas och plast till förmån för vattenautomater. Men samtidigt har utvecklingen och efterfrågan av smarta funktioner ökat.

– Tack vare utvecklingen av funktionen Easy Access Panel så skapas nu tillgänglighet för alla, som också rimmar väl med hållbarhetsperspektivet. Inte bara sett till miljön, utan även ett hållbart liv och arbetsliv. Vi vet redan nu att våra smarta funktioner uppskattas och skapar inkludering, och tack vare BIMobject och ökad kunskap, räknar vi med fler hållbara, tillgängliga och naturliga mötesplatser som vid en vattenautomat, avslutar Patrik Ullbrandt.

Om BRITA

BRITA är en av världens ledande tillverkare av vattenautomater med smarta funktioner, vattenfilter för professionellt bruk och filtrerande vattenkannor för konsument. Familjeföretaget grundades 1966 och utvecklar, producerar och distribuerar idag ett brett utbud av innovativa vattenlösningar. Sedan 2021 innehar Aqua Purity Nordic agenturen för BRITA VIVREAU vattenautomater för Sverige, övriga Norden samt Baltikum.

bild

För mer information, kontakta:
Patrik Ullbrandt, Business Unit Director, Aqua Purity Nordic (BRITA vattenautomater Sverige)
Tel: +46 706 03 40 87
Email: patrik@aquapurity.se
www.brita.se www.brita.no www.brita.dk www.brita.fi

bild