Riksbyggen vinnare i Strömstad

Riksbyggen blev vinnare i markanvisningstävlingen för det så kallade Canningområdet. I området planeras hyres- och bostadsrätter samt parhus med äganderätt. Sammanlagt blir det 430 nya bostäder.

Juryn och kommunstyrelsen utsåg Riksbyggen som vinnare i markanvisningstävlingen.

– Strömstad har haft en kraftig tillväxt de senaste åren och tillsammans med kommunen vill Riksbyggen nu vara med och långsiktigt driva den fortsatta utvecklingen. Vi är mycket glada över att juryn och kommunstyrelsen valt Riksbyggen som samhällsutvecklare i markanvisningstävlingen för Canningområdet, där vi får möjligheten att utveckla 430 hållbara och attraktiva bostäder mitt i staden, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Byggnationerna kommer att spänna från parhus till det så kallade Tornhuset, ett landmärke med nio våningar och en spektakulär havsutsikt. Stora insatser görs också för att utveckla kajpromenaden och skapa flera nya torg för ett rikt socialt liv med kaféer och olika former av sittplatser. En ny gångbro över Kebalsbukten byggs för att öka tillgängligheten till stadsdelen.