Bred börsuppgång i global USA-valsyra

Bland de mest omsatta aktierna lyfter byggkoncernen Skanskas aktie med 2 procent efter en delårsrapport.

Rapporterande Astra Zeneca lyckas dock inte övertyga marknaden lika bra. Aktien ligger på en uppgång på 0,1 procent efter en delårsrapport som visar att läkemedelsbolagets försäljning blev något högre än väntat, medan resultatet hamnade oväntat lågt.

Lastbilstillverkaren Volvo uppger att företaget från nästa år kommer kunna erbjuda även tunga lastbilar med eldrift. Aktien går upp 1,4 procent.

Nätbutiken Boozt redovisar ett kraftigt försäljnings- och resultatlyft och höjer samtidigt sin prognos för helåret, vilket får aktien att dra iväg uppåt med nästan 14 procent.

Börsuppgången i Stockholm ligger i linje med ledande Europabörser och följer på kraftiga börslyft på Wall Street i går kväll och en positiv utveckling på Asienbörserna under natten.

Den positiva marknadsreaktionen kommer medan det mesta tyder på att det blir Demokratiska partiets kandidat, Joe Biden, som tar hem flest så kallade elektorsröster i presidentvalet i USA.

Men det återstår rösträkning i flera avgörande delstater och president Donald Trumps jurister har gått till domstol för att stoppa rösträkningen och även begärt omräkning av rösterna i vissa delstater.