Svecon Freight köper Scanlog Ship Agencies

Scanlog Ship Agencies köps upp av Svecon Freight. Foto: Scanlog

Svecon Freight förstärker sin position och fortsatta tillväxt genom förvärv av Scanlog Ship Agencies med kontor i Oxelösund.  Svecon är en av Gävles ledande aktörer inom sjöspedition och skeppsklarering. Man erbjuder även logistiklösningar, 3PL och lagerverksamhet, samt tulltjänster. Svecon med systerbolag har bedrivit verksamhet i Gävle med omnejd sedan 1979 och ingår sedan 2020 i Thor Shipping koncernen. Thor Shipping Gruppen omsätter idag totalt cirka 620 miljoner kronor.

Scanlog Ship Agencies bedriver klarerings-, hamn- och linjeagent-verksamhet i Oxelösund, Södertälje, St. Vika och Nynäshamn med flera svenska hamnar och grundades 2013 av logistikföretaget Scandinavian Logistics Partners.

– Förvärvet av SSA är ett naturligt nästa steg för att ytterligare stärka vår position inom skeppsklarering på Ostkusten, där vi, i tillägg till det vi gör inom Svecon, även har en stor klareringsverksamhet inom Thor Shipping, säger Daniel Berglind, vd för Svecon.

– Scanlog Ship Agencies har varit en betydelsefull del i Scanlogs framgång sedan starten säger Mattias Ljungberg, Scanlogs vd. Med vårt starka fokus på vår kärnaffär att utveckla komplexa internationella transportlösningar för våra skandinaviska kunder är jag övertygad om att verksamheten i SSA nu fortsätter att utvecklas bäst i en miljö som den Svecon står för.

Svecons vd Daniel Berglind fortsätter: "Vi ser stor potential att nu med SSA som en del av gruppen bredda vårt totala erbjudande både i termer av verksamhet på fler platser och med nya produkter. SSA:s geografiska läge i Oxelösund passar även in väldigt bra strategiskt för oss då vi anlöper Oxelösund två gånger i veckan med vårt linjerederi SUN Line".

Verksamheten i SSA drivs vidare av personalen under ledning av Daniel Berglind. Parterna kommer inte att offentliggöra de finansiella delarna av överenskommelsen.

Thor Shipping Gruppen fick investeringsfonden Accent Equity 2017 som ny huvudägare i april 2018 och fokuserar nu på att bli marknadsledande i Norden inom sin nisch. En viktig del i tillväxtstrategin är strategiska förvärv.