Catena förvärvar ny logistikfastighet i Horsens i Danmark

Catena förvärvar en nybyggd fastighet i danska Horsens där tredjepartslogistikföretaget DKI Logistics kommer att flytta in. Foto: Catena

Catena och Ejendomsinvest Egeskovvej har idag tecknat ett avtal om förvärv av den aktuella fastigheten som ska uppföras på strategiskt logistikläge intill E45 på danska Jylland. Affären finansieras med egna medel och sker genom ett bolagsförvärv till ett åsatt fastighetsvärde om 328 miljoner danska kronor, före avdrag för latent skatt. Köpeskillingen för aktierna uppgår till 142 miljoner danska kronor. Fastigheten har en tomtareal om cirka 77 500 kvadratmeter och uthyrningsbar yta kommer att uppgå till 31 900 kvadratmeter.

Hyresgästen DKI Logistics är ett ledande tredjepartslogistikföretag i Danmark med stort fokus på lagerautomation och innovativa IT-lösningar. Catena har tecknat ett 10-årigt, indexbaserat hyresavtal med DKI Logistics. Det beräknade driftsöverskottet uppgår till cirka 13,6 miljoner danska kronor.

– Så sent som i mars i år förvärvade vi en fastighet med DKI Logistics som hyresgäst enligt den här modellen, nu utvecklar vi vårt samarbete och kan tack vare denna nya affär växa i Danmark med ytterligare en modern logistikfastighet på ett strategiskt läge, säger Fredrik Renå som är regionchef i Malmö och därmed även ansvarar för Catenas danska fastighetsbestånd.